Home > Wij zijn > Toen en nu

Wij zijn

Toen en nu

Vonk! vzw is onze nieuwe naam, maar onze werking bestaat al langer.

Sinds 1990 ontwikkelt vzw Kompas dienstverlening ter ondersteuning van personen met een beperking, dit binnen regio Gent. Oorspronkelijk werd ondersteuning geboden aan cliënten die zelfstandig woonden. Ondertussen ondersteunt Kompas ook vrijetijdsactiviteiten en arbeidsactiviteiten. Binnen Kompas zijn er op vandaag ruim 100 beroepskrachten in dienst.

In 1996 besloot vzw Kompas om beroep te doen op vrijwilligers. De grote groei van de vrijetijdsactiviteiten was enkel mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers. Vzw Scharnier, die het vrijwilligerswerk organiseerde, zag het daglicht. Ondertussen zijn er jaarlijks ongeveer 200 vrijwilligers actief.

 Anno 2009 is Vonk! de zusterorganisatie van Vzw Kompas. Vonk! is de organisatie voor vrijwilligers die zich inzetten voor cliënten van VZW Kompas en VZW JoM, onze jongerenwerking onder Kompas. We zijn een steeds groter wordende werking, waarbinnen kleinschaligheid bewust centraal blijft staan. Een goede ondersteuning van onze vrijwilligers staat hierin centraal.

Daarnaast willen wij als Vonk! ook meer naar buiten komen. Zo willen we samen met de provinciale steunpunten vrijwilligerswerk, meewerken aan een degelijk vrijwilligersbeleid binnen Vlaanderen.

Vonk! anno 2018: onderscheidt zich nog steeds door ‘net dat ietsje meer’ te bieden. We hebben een grote expertise op gebied van vrijwilligerswerk binnen de sociale sector. We blijven streven naar kwaliteit en optimaliseren van onze vrijwilligerswerking.

vonk! in beeld

meer foto's